Friday, 5 August 2016

K-Drama : W – Two Worlds

Genre fantasy mmg my fav! Tambah lagi hero & heroin dia Lee Jong Suk & Han Hyo Joo.. Daebak!


Bila tengok first ep... mmg saspen! Buat kita nak tau ape yg jadi next.. 



 Kang Chul (Lee Jong Suk)
Semua ahli keluarga Kang Chul mati dibunuh
Kang Chul dituduh sebagai pembunuh ahli keluarganya sendiri
Tapi akhirnya disabit tidak bersalah
Selepas 10 tahun, Kang Chul merupakan jutawan yang mempunyai aset sebanyak 800 juta dolar
Kang Chul memiliki station penyiaran W untuk mencari pembunuh sebenar ahli keluarganya


Suatu hari, Kang Chul diserang & ditikam oleh seorang yang tidak dapat dikenalpasti
Tapi, dia diselamatkan oleh seorang wanita yang tiba2 muncul


Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo)
Wanita tersebut menghilang tanpa dikesan selepas menyerahkan kad nama miliknya
Setiap kali Kang Chul dalam bahaya, OYJ akan muncul menjadi penyelamat
Dunia Kang Chul terhenti pada saat Kang Chul mendapat tahu bahawa 
dirinya merupakan watak utama dalam siri webtoon


Kang Chul melangkah masuk ke dunia sebenar... Dunia OYJ!

Suka chemistry between hero & heroin.. plotline citer ni sgt cpt.. baru 6 ep tp dah mcm2 jadi.. 

Bila baca komen2 kat fb, ada yg komen citer ni tak real.. sgt comic kot. Tp bg ai.. since its drama, tak kesah la komik tak komik.. yg penting, ai enjoy the show.. nak hilangkan stress, tak yh serius sgt kot.. ye tak.. 

Compare to citer Doctors & Uncontrollably Fond yang tgh on  air skrg, I prefer W!



1 comment: